Wasvoorschrift

Lang plezier houden van uw lingerie.
Bij lingerie heeft iedereen zo zijn voorkeur voor bepaalde stoffen. U kunt kiezen voor wat u mooi of voor wat u makkelijk vindt. Of dat nu lingerie is in verleidelijk kant, katoen of een combinatie van bijzonder kant met elastisch materiaal. Iedere stof vraagt om een bepaalde verzorging. Finezze lingerie geeft u daarom enkele weetjes.

Zoveel kwaliteiten, wat is wat?
Kant is er in verschillende soorten en kleuren. U vindt het zowel elastisch als niet-elastisch. Katoen is een van de sterkste materialen. Het heeft een snelle warmtegeleiding, zodat het heerlijk koel en comfortabel draagt. Microfibre is een fijne, synthetische vezel. Het is heerlijk zacht, heeft de eigenschappen van katoen, maar gaat langer mee. Lycra is een elastische vezel die stoffen nog soepeler maakt. Hierdoor geeft het een perfecte pasvorm. Tactel is een fijne vezel. Deze zorgt voor een bijzondere zachtheid en soepelheid. Bovendien geeft het een mooie glans. Sensitive is een comfortabel en zacht materiaal dat
bestaat uit microfibre en lycra. Het is ademend, droogt snel en is er in verschillende sterkten. Hierdoor corrigeert het uw figuur precies waar het nodig is.

Vaak wassen, of juist niet?
Misschien denkt u: hoe minder ik mijn beha was, hoe langer ik ermee doe. Het tegendeel is waar. In de meeste beha’s zit namelijk elasthan verwerkt. Deze vezel zorgt voor elasticiteit en glans. Als elasthan vuil wordt, vermindert die elasticiteit en geeft je beha minder steun. Regelmatig, maar natuurlijk voorzichtig wassen, houdt dus uw beha en uw borsten beter in vorm. Het klinkt misschien streng, maar kijk altijd op het etiket voor de wasvoorschriften en voor de samenstelling van de stof. Er komen steeds weer nieuwe materialen op de markt die misschien anders gewassen moeten worden dan u gewend bent.